PORADNA PRAHA

CENTRUM PSYCHOLOGIE A TERAPIE

Perlová 3, Praha 1 604 314 350

Zpět na výpis blogů

Niterné tvoření pro ženy: workshop a výroba silových talismanů

Ať už jste dospívající dívka, dospělá žena, máma, manželka, partnerka; zaměstnaná více či méně; znáte možná pocit zahlcení, nespokojenosti a nejistoty, jak TO VŠECHNO co nejlíp zvládnout. Známe to všechny: odněkud zaslechnete "musíš být dobrá máma, milenka, manželka, kamarádka", jinak... a tady už si každý dosadí to svoje... "tě opustí muž", "budeš jako tvoje máma", "navěky ti zůstanete celulitida po dětech a nebudeš přitažlivá", "nic nedokážeš"... atakdále atakdále. 

My ženy žijeme v neustálé proměně - cyklu - a proto se v průběhu měsíce proměňuje naše aktivita, názory, nálady, chutě, tělo... Je to náš naurel, úděl, chcete-li, ale i krása. Žena má zkrátka mnoho tváří. V mé psychoterapeutické praxi mi často říkají ženy tak trochu zoufale "já bych potřebovala být víc... vyrovnaná, stabilní, jeden den mám pocit, že jít na večírek je super nápad, a druhý den se mi vůbec nechce." Anebo taky často slyším o tomhle "proč ten můj chlap je pořád tak...stejnej, nic s ním necloumá, nemá žádný výkyvy a mě to potom vyčítá." Muži jsou zkrátka víc... jako přímka, a my že ny jsme jako kruh, nebo vlny. Jeden druhému můžeme dodávat to, co druhý nemá - muži ženám úlevnou přímost a jednoduchost, a ženy mužům dynamičnost a rozmanitost. 

Ale zpět k nám ženám. Život je plný změn, rozhodnutí, překonávání výzev. Je to vývoj. Když se ociteneme v náročné situaci, můžeme si o tom popovídat s někým blízkým, můžeme si říct o pomoc v psychoterapii nebo si třeba najít si nějaký fajn kurz na dané téma. Další možností je setkat se v bezpečném prostoru s dalšími ženami, protože, i když na to nejme moc zvyklé, když se sejde několik bezva žen se záměrem se podpořit, je to pecka. A když je tam někdo, kdo dokáže provázet tématem, pojmenovávat to, co se děje, každé ženě pomůže pojmenovat její téma a zakotvit ho do hmoty - vyrobit osobní talisman - je to nádherný zážitek. 

Jsem ráda, že mohu v Poradně Praha přivítat Alenu Cardovou, která se zaměřuje na přechodové rituály, provází obdobím změn a vyrábí silové šperky. Můžete se přihlásit na její workshop Niterné tvoření, aktuálně na termín 13.11.2021 v Poradně Praha, Perlová 3 Praha 1. 

Přihlásit se můžete buď na telefonu 723 045 420 nebo na www.alenacardova.cz